Om oss

Vi är tre personer från olika delar av landet. Vi gillar alla att träna och vara aktiva med allt från långa promenader till ännu längre triathlon-lopp.

Anders och Veronika är ansvariga för lägret, medans Hanna fixar med det tekniska.

Anders Forsberg

Anders

Har tränat i hela mitt liv, med basen i orientering, längdskidor och förstås, som född Leksing, pojkhockey, lite fotboll, pingis, badminton,  m.m. ja ni fattar. Bor nu i Karlstad sedan många år, har bytt ut orienteringen mot moutainbike, moutainbikeorientering, (ja den sporten finns). Åker fortfarande längdskidor när det finns snö här i Karlstad. Jag har genomfört ett antal Vätternrundor, Öppet Spår, Lidingölopp, Vansbrosimningar, Mountainbikelopp och endagars multisporttävlingar. Jag tränar året runt för att jag mår bra av det och älskar det.
Mitt intresse för träning utmynnade för tre år sedan i en Lic. Personlig Tränare. Dessutom har jag en Functional Movement System Level 1, (rörelseanalys), kan en del om Kettlebells och är utbildad Kinesiolog. Diabetes har jag haft sedan 1968, varit med under hela den utveckling som vi nu ser. Fick min första insulinpump ngn gång runt år 2000, har haft några Medtronics pumpar och har nu en Animas vibe, och en egeninköpt Dexcom G4, som i mars blir ett år…
Har under många år följt forskningen inom dibetes. Driver idag eget företag inom….telekommunikation…..förstås, men det finns planer på annat också, detta läger är ett led i detta.
Jag ser verkligen fram emot att få vara med er på denna resa inom Diabetes och träning.

 

Veronica Nevrell

image

Jag älskar träning och allt gott det gör för kroppen! – Att röra på sig gör otvivelaktigt att man mår bra och får energi för att klara den ibland tuffa vardagen.

Jag älskar att variera träningen och framförallt är jag förtjust i långdistansträning i form av landsvägscykel, längdskidor, triathlon och löpning varvat med HIT/ intervallpass, boxning, kettlebells och andra skojiga styrkepass.

Jag har haft diabetes sedan 1989. År 2008 fick jag insulinpump och ett MYCKET lättare diabetesliv.
Jag använder den vattentäta Animas Vibe och Dexcom G4. En stor vändpunkt i mitt liv va när jag fick delta i ett träningsläger för diabetiker 2013.
Där fick jag träffa andra idrottande diabetiker, utbyta erfarenheter och vi fick hjälp för att kunna träna som vi vill av ett suveränt team av läkare och en dietist. Jag är evigt tacksam att de lär ut HUR man bär sig åt för att lyckas med diabetes och träning.
Jag är utbildad instruktör och snart diplomerad löpcoach som älskar att få igång andra att träna.

Jag gillar att ta mig an utmaningar och att få delta i studier för diabetesforskning. 2013 va jag med i min första diabetesstudie och cyklade mHealth Grand Tour från Bryssel till Barcelona 230 mil och 22.000 höjdmeter över Alperna och Pyreneena med ett diabetesteam bestående av 16 cyklister från hela världen. 2015 deltog jag igen och då cyklade jag med diabetesteam ”Orange” 10 cyklister, från Bryssel till Geneve 150mil och 22.000 höjdmeter. I år ska jag för tredje året i rad få va med i ”Ski Team Novo Nordisk” och åka öppetspår, Vasaloppet (90km längdskidor från Sälen till Mora) för 6e gången.

Helt fantastiska och lärorika upplevelser!  Läs gärna mer om dem och att träna med diabetes på min blogg  challengediabetesblog.com
Jag ser fram emot att få inspirera fler diabetiker att våga träna som de vill för att må bra!

Hanna Svensson

img_16631Mina främsta intressen är egentligen inte träning utan friluftsliv. Jag älskar att vandra i skog och fjäll. Även paddling och cykling ligger mig varmt om hjärtat. Främst landsvägscykling men även att cykla runt med tältet och uppleva världen; jag har cyklat på många ställen bland annat i centralasien (helt själv) och i Georgien/Turkiet och Tanzania (med min dåvarande pojkvän). Vad gäller paddling är det både fikapaddling och forspaddling som gäller. Träna gör jag också en del, men mest för att orka med alla friluftsaktiviteter :).

Jag har haft diabetes sen 1989. Pump har jag haft sen 2009 ungefär, började med en Cozmo och sedan dess använt både Medtronics Veo och numera en Animas Vibe. Dessutom har jag använt Enlite (Medtronics CGM system) och Dexcom 4 (till Animas Vibe) i ett par år.

Det händer att jag bloggar, främst om mina cykelresor, men jag gillar också att läsa om diabetes och forskningsläget kring olika tekniska diabetesrelaterade frågor, så det försöker jag också skriva lite om. Läs mer på hannulan.wordpress.com.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s